O «ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑΜΕΙΑ

Μια αγαπημένη ιστορία που συγκινεί εξίσου μικρούς και μεγάλους αναγνώστες μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη και από αύριο Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, μεταξύ αυτών και στα Ster της Πάτρας.

lepetitprince

Αναφερόμαστε στον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν Ντε Σεντ Εξιπερί που εκτός από ένα πολυδιαβασμένο βιβλίο αποτελεί πλέον και μια εντυπωσιακή παραγωγή κινουμένων σχεδίων που κόβει την ανάσα (η ακριβότερη ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε ποτέ στη Γαλλία και κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ). Μάλιστα, η ταινία αποτελεί και επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών.

10096321-le-petit-prince-premieres-images-poetiques

Η ταινία περιηγείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, το μαγικό χειροποίητο σύμπαν απαράμιλλης ομορφιάς του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί που αναδεικνύεται με την τεχνοτροπία της χαρτοκοπτικής και του stop-motion και το άρτιο σύγχρονο περιβάλλον όπου ζει ένα μικρό κορίτσι με την απαιτητική μητέρα του, που αποδίδεται με την τεχνική του σύγχρονου animation. Το πρωτότυπο υλικό δικαιώνεται, η εικονογράφηση είναι εξαιρετικά εκφραστική και η ταινία του Μικρού Πρίγκιπα έχει όλες τις αρετές για να γίνει, όπως και το βιβλίο που την ενέπνευσε, κλασική.

le-petit-prince-de-mark-osborne

Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια Το Μικρό Κορίτσι, που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά.

le-petit-prince-film-animation-festival-cannes-2015

Τη σκηνοθεσία «υπογράφει» ο Mark Osborne και έχουν δανείσει τη φωνή τους γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Τζεφ Μπρίτζες, η Ρέιτσελ Μακ Ανταμς, η Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Μπενίσιο Ντε Τόρο κ.ά. και στα ελληνικά οι: Κωνσταντής Μαυριάς, Άγγελος Λιάγκος, Κώστας Δαρλάσης, Αφροδίτη Αντωνάκη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Νέστωρ Κοψιδάς κ.ο.κ.

Στα Ster cinemas της Πάτρας μπορείτε να δείτε τον «Μικρό Πρίγκιπα», τόσο με υπότιτλους, όσο και μεταγλωττισμένο. Δείτε το τρέιλερ:

 

Leave a comment